Vestinet

Ko se u čačanskoj opoziciji deklarisao kao rušilački faktor

Čačak – Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i član koalicije „Svi za Čačak” zapretio je danas na

konferenciji za štampu da će biti vođa rušilačkog faktora koji će, kako je kazao, srušiti lopovsku vlast koje je, navodno, pokrala izbore u Čačku.

On smatra da se „kralo na sve strane” i tvrde i da su nam sela po broju nepokretnih glasača postala sela invalida. On je kazao da je Bežanić lopuža koja je radila za vlast i da je pobegao sa zapisnicima pre nego što je pozvao policiju.

„Kod mene radi čovek koji orezuje šljive ali je glasao od kuće kao nepokretan, a eno ga čovek, zdrav i prav, penje se na šljivu”, rekao je Ilić.

On je zatražio da se prizna pobeda opozicije ili da se ponove izbori.

Slično je tvrdio i dr Aleksandar Radojević koji je kazao da pravda ima dve strane isto kao što i motka ima dva kraja.

On je naveo da su kontrolori kojima je vlast dozvolila da prekontrolišu birački material radila u nemogućim uslovima i da nisu dobili zapisnik nakon izvršenog uvida.

„Oko nas su u svakom trenutku bili članovi Izborne komisije koji su nekome odmah prenosili šta se događa. Videli smo svakakvih malverzacija i ustanovili da je bilo krađe pogotovo na seoskom području. Neprestano sun as nudili kafom, ja zaista sumnjam da su hteli da izazovu incident, da se kafa polije po biračkim spiskovima. Odgovorno tvrdim da je opozicija pobedila ubedljivo na proteklim izborima ali da je vlast kriminalnim krađama otela pobedu”, navela je Violeta Marković.

Na pitanje novinara kako to da su na devet izbornih mesta, gde su zapisnike potpisali svi članovi Biračkog odbora (što se vidi iz biračkih spiskova koji su javno publikovani na RIK)Na Avladžinici je predsednik Izbornog odbora bio Ismet Solova (Srbija protiv nasilja) potpisao ispravke, u Medicinskoj školi Žaklina Zagorčić (Nova Srbija) i na biračkom mestu broj 15, Prehrambeno ugostiteljska škola, Lazar Jovičić.

Odgovoreno je da to nije bio predmet njihovog uvida već neki drugi lopovluci optužujući Mirjanu Đoković da je u kesi nosila biračke listiće.

Na pitanje novinara kako komentarišu tvrdnje gradonačelnika Čačka da Čačak treba da posluži opoziciji kao setabilizujući factor i da su za te potrebe strane službe po proceni ubacile blizu pola miliona evra i da li je normalno da jedan mediji postane politička partija koja se bori na izborima i da je baš tom mediju po priznanju direktora Nebojše Jovanovića uplaćeno 40.000 evra iz inostranstva Ilić je kazao da su to su gluposti, te da se tako su tvrdili i petog oktobra i da tu nema istine i da je netačno da je bilo kome davat novac.

„Mi smo po zakonu dobili 240.000 od države i sa tim smo se finansirali. Imali smo muke jer su nam cepali bilborde i blokirali medije”, kazao je Ilić.

Na potsećanje da se on hvalio u dokumentarnom filmu, da je svojevremeno prenosio u jakni novac za potrebe „Petog oktobra” i rušenja Miloševića Ilić je kazao da su to sve laži i neistine.

Antonela kazala je da im nije bilo dozvoljeno, prilikom provere izboprnog materijala, da unesu hemijske sa znakom kolaicije „Svi za Čačak” i da nije tačno da je ona dopisivala bilo šta na izbornom materijalu.

Provokacije ekipe Nove S

Konferenciji za štampu prisustvovala je ekipa Nove S i Nebojša Jovanović koji je priznao da je za projekat „Zajednički glas” dobio velika novčana sredstva iz inostranstva i koja se nekorektno ponašala prema reporteru Glasa zapadne Srbije, Gvozdenu Nikoliću.

Naime, snimatelj Nove S, Dragan Jeković verovatno po naređenju svog pretpostavljenog Nebojše Jovanovića snimao je mobilnim telefonom Nikolića, unoseći mu se u lice, prinoseći mu do lica mobilni telefon, verovatno pokušavajući da ga isprovocira, ali Nikolić na to nije reagovao.

GZS/VESTINET

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *