Vestinet

Alfa BK Univerzitet: Lider u praktičnom obrazovanju

Alfa BK Univerzitet, kao prvi privatni univerzitet u Srbiji i regionu, kontinuirano pokazuje svoju posvećenost pružanju

najkvalitetnijeg obrazovanja kroz praktične aktivnosti. Studenti i profesori Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju nedavno su imali priliku da posete dve značajne institucije – Beogradsku berzu i Fabriku kartona Umka, čime su dodatno proširili svoja znanja i stekli dragoceno praktično iskustvo.

Poseta Beogradskoj berzi

Studenti i profesori Alfa BK Univerziteta posetili su nedavno Beogradsku berzu. Direktor Sektora poslovnih operacija Slaviša Vuković upoznao je studente sa radom berze i berzanskim poslovanjem, uključujući ključne aktivnosti kao što su listiranje, trgovanje i informisanje. Studenti su imali priliku da saznaju kako se u praksi vrši trgovanje hartijama od vrednosti, kao i o funkciji i značaju berzanskih indeksa BELEKS 15 i BELEKSline.

Pored teoretskog znanja, studenti su dobili odgovore na pitanja o trgovanju akcijama, izboru investicionih strategija, ulozi brokera i zaštiti akcionarskih prava. Ova poseta je potvrdila značaj praktične nastave koju Alfa BK Univerzitet organizuje kako bi studenti bili što bolje pripremljeni za rad u finansijskom sektoru.

Praktično iskustvo u Fabrici kartona Umka

Poseta Fabrici kartona Umka je bila jedinstvena prilika za studente da se upoznaju sa proizvodnim i reciklažnim procesima. Ova fabrika, najstarija i najmodernija u regionu, pružila je studentima uvid u kompletan proces proizvodnje kartona, od prijema sirovina do finalnog proizvoda.
Stručnjaci iz fabrike su detaljno objasnili sve faze proizvodnje i mere bezbednosti koje se primenjuju. Studenti su mogli da vide kako se teorijska znanja primenjuju u praksi i da razumeju važnost zaštite životne sredine u proizvodnom procesu.

Pozitivni utisci i značaj praktičnog iskustva

Obe posete su ostavile izuzetno pozitivan utisak na studente. Upoznali su se sa najboljim primerima iz industrije i stekli praktično iskustvo koje će im biti od velike koristi u budućim karijerama. Pohvalili su stručnost i spremnost domaćina da odgovore na sva njihova pitanja, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.
Alfa BK Univerzitet nastavlja sa organizovanjem sličnih aktivnosti, sa ciljem da svojim studentima pruži najkvalitetnije obrazovanje i pripremi ih za uspešne karijere u različitim oblastima. Kroz stalne prakse i posete, Alfa BK Univerzitet dokazuje svoju posvećenost pružanju praktičnog znanja i veština koje su neophodne na savremenom tržištu rada.

Budi i ti tamo gde su najbolji – u toku je upis na Alfa BK Univerzitet!

GZS/VESTINET

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *