Vestinet

Vučić sa ambasadorom Kine: S nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas na sastanku sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom da je Srbija ponosna na čelično partnerstvo sa Kinom i da s nestrpljenjem čeka posetu kineskog predsednika Si Đinpinga.
“Poslednje pripreme za posetu predsednika Si Đinpinga, koja je za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da je čast koju Si svojim dolaskom čini Srbiji nemerljiva za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst.

“Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom”, naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavila je ranije pres služba predsednika Republike.

RTV

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *