Vestinet

PRONAĐI ME! Drugi dan potrage za dvogodišnjom devojčicom iz okoline Bora, helikopteri i dronovi pretražuju teren

Od juče traje potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora. Na terenu policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopteri i dronovi sa termovizijskim kamerama. Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

Policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, javlja izveštač RTS-a.

Za nestalim detetom traga se više od 18 sati, a i dalje nema nikakvih informacija.

Potraga se intenzivira, a tokom noći je stiglo još oko 20 vozila sa žandarmerijom.

Gradska uprava je saopštila da je, pored helikoptera, podignuto nekoliko desetina dronova sa termovizijskim kamerama.

Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne i ljude obučene za potragu.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!
U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

RTS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *