Vestinet

Profesor Alfa BK Univerziteta Aleksandar Prnjat dobio počasni doktorat na Malti

Alfa BK Univerzitet je prvi privatni univerzitet u Srbiji i regionu. Tokom više od tri decenije ovaj privatni i neprofitni univerzitet

(sva zarada ostaje Univerzitetu za unapređenje nastave i istraživačkog rada), više puta je menjao ime, ali je kvalitet prenošenja znanja studentima i naučnog rada ostao nepromenjen. Profesori Alfa BK Univerziteta prepoznati su i van granica naše zemlje po visokim standardima svog rada.

Najbolji primer međunarodnih uspeha profesora Alfa BK Univerziteta desio se ovih dana na Malti. Aleksandar Prnjat, redovni profesor Alfa BK Univerziteta, dobio je počasni doktorat od Malteškog instituta za obuku u geštalt psihoterapiji (EAPTI-GPTIM). Reč je o akreditovanoj instituciji visokog obrazovanja sa Malte koja je vodeća svetska ustanova u oblasti obrazovanja iz geštalt psihoterapije.

Profesor Aleksandar Prnjat dobio je počasni doktorat u znak priznanja za doprinos filozofiji, društvenoj teoriji i edukaciji iz oblasti geštalt psihoterapije. Profesor Prnjat objavljuje radove iz etike, socijalne i političke filozofije, metodologije društvenih nauka i studija kulture. Prošao je tokom akademske karijere kroz sva saradnička i nastavna zvanja na Alfa BK Univerzitetu. Na njemu danas predaje etiku, poslovnu etiku i studije kulture na osnovnim studijama, metodologiju naučnih istraživanja na master studijama i primenjenu etiku na doktorskim studijama.

Osim što je bio glavni urednik dva naučna časopisa čiji je izdavač Alfa BK Univerzitet, Aleksandar Prnjat je član redakcije petnestak naučnih časopisa koje izdaju drugi izdavači, u zemlji i inostarnstvu. Bio je takođe glavni urednik časopisa Kultura koji izdaje Zavod za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda. Njegovom delu je posvećeno više naučnih radova.

VESTINET/GZS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *