Vestinet

Počele pripreme za biciklističku trku „Nagrada Čačka – 2024” – asfaltira se trasa u Ježevici

FOTO PRINTSCREEN

Čačak – Biciklistička trka „Nagrada Čačka – 2024” održaće se u subotu 4. maja. Javno preduzeće „Gradac” u sklopu priprema

izvršilo je sanaciju kolovoza u mesnoj zajednici Ježevica na trasi planirane trke.

Trku organizuje Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub „Borac” Čačak.
Inače, ovo je druga trku u okviru ovogodišnje Kupa Srbije u drumskom biciklizmu. Kompletan program takmičenja održaće se selu Ježevica , na raskrsnici puteva Grujanske kose i Banjičkog puta gde će biti start i cilj.

Staza trke je kružna i ide lokalnim putevima u selima Ježevica i Banjica, Banjičkim putem do Banjičke zadruge, levo lokalnim putem ka Ježevici do Euro Beta( Marine Vodenice), levo uzbrdo do raskrsnice Grujanske kose i Banjičkog puta.

Start prve kategorije biće u 11,00 sati, a ostale kategorije startuju prema priloženim propozicijama.

Program se završava oko 17,00 sati. U pomenutom intervalu saobraćaj za ostale učesnike biće obustavljen.

„Posle prve trke u generalnom plasmanu seniora vode biciklisti iz Sombora kako pojedinačno tako i ekipno, dok su biciklisti Borca na drugom mestu. Ovo će biti lepa prilika za domaće bicikliste da pokušaju da preuzmu vodjstvo u Kupu Srbije. Raduje nov podmladak kluba koji je pobedio na prvom Kupu Srbije u Erdeviku u kategorijama dečaka do 9 i 11 godina, a na pred domaćom publikom imaće priliku da pokažu svoj potencijal”, kažu iz Biciklističkog kluba „Borac” Čačak.

GZS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *