Vestinet

Leto oborilo rekorde: Ivanjica spremna za zimsku sezonu, Golija sve atraktivnija destinacija

foto VestiNet

Ivanjica – Smeštajni kapaciteti tokom letnje sezone na gradskom i seoskom području opštine Ivanjica bili su gotovo popunjeni ,a turistička organizacija ove opštine vredno je, prehodnih sezona radila na uređivanju pešačkih i biciklističkih staza kako bi bile spremne za turiste iz svih krajeva Srbije. Prema rečima direktora TO opštine Ivanjica Janka Grbića, Ivanjica je spremna i za zimsku sezonu zahvaljujući pre svega potencijalima Golije koja je najatraktivnija destinacija domaćih i inostranih gostiju

„ Letnja sezona bila je i više nego uspešna, zahvaljujći pre svega tradicionalnoj manifestaciji Nušičijada koja je zabeležila oko 100 000 posetilaca iz svih krajeva Srbije i regiona. Spremno ulazimo i u zimsku sezonu, koja zahvaljujući pre svega onoma koji se bave turizmom na selu obećava, kaže Janko Grbić, direktor TO opštine Ivanjica.

„Čim se zabele vrhovi Golije , gosti već pristižu iz svih krajeva Srbije u seoska domaćistva koja su otvorila vrata turistima. Golija je najatraktivnija planina ne samo tokom letnjih već i zimskih meseci, jer turistima pruža savršen odmor. Porodicama sa decom na raspolaganju su staze sa skijanje i sankanje ,a meštani koji su na vreme prepoznali potencijale seoskog turizma prilagodili su ponudu potrebama savremenog gosta . To znači da pored staza za pešačenje, skijanje, sankanje, mogu da ponude udoban smeštaj i tradicionalnu domaću hranu“, dodaje Janko Grbić, direktor TO opštine Ivanjica.

VestiNet

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *