Vestinet

Za Vukov prvi korak: Sport i humanost u borbi za malog velikog heroja

U sportskom centru Dinamik na Dorćolu održan je 24. marta humanitarni spektakl – veliko finale ALL STAR utakmice Quantox IT lige Srbije. IT liga Srbije je jedinstveno takmičenje koje okuplja više od 40 kompanija IT sektora iz cele Srbije, a koje se u toku cele godine bore za pehar – ali i za one kojima je pomoć najpotrebnija. Organizatori lige, na čelu sa Quantox fondacijom, a uz podršku brojnih sponzora i prijatelja projekta, svake godine prikupljaju vrednu humanitarnu pomoć.

Ove godine pomoć je prikupljana za malog velikog heroja Vuka Petkovića, koji se bori protiv najtežeg oblika cerebralne paralize i kome je hitno potrebna operacija u Turskoj – a za to mu je potrebna pomoć svih nas. Devet kompanija i fondacija ove godine udružilo se u humanitarnoj misiji, uz veliku podršku brojne publike koja je na samom događaju donacijama direktno pomogla Vukov put ka ozdravljenju.

Fondacija Braća Karić je uručila vredne nagrade najboljim sportistima, dok je predstavnik Fondacije Uroš Marković vodio program humanitarne utakmice. Više od deset sponzora i prijatelja humanitarne utakmice, sa brojnim takmičarima i gostima prikupili su 168.600 dinara – velika pomoć koja se samo mali deo sume koja je potrebna Vuku za lečenje u Turskoj. Pozivamo javnost i ljude dobrog srca da pomognu koliko mogu, pa da svi zajedno obezbedimo Vuku srećno detinjstvo. Našem malom heroju možete pomoći preko sledećeg linka: https://www.budihuman.rs/korisnik/1063/vuk-petkovic , a sve o IT Ligi Srbije pročitajte na njihovoj zvaničnoj prezentaciji: https://itliga.rs/

Vestinet

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *