Vestinet

Za čistiji Svilajnac više od 1000 volontera na 50 lokacija

Svilajnac – U Svilajncu se uključilo više od hiljadu volontera u akciju čišćenja grada i divljih deponija na 50 lokacija. Međutim, i oni građani koji nisu u volonterskim grupama pridružili su se akciji čišćenja, sređivanja i farbanja ograda ispred svojih kuća. Uključili su se volonteri svih generacija.

„Moto klub „Kraljevi slobode” farbali su most kod stare Hitne. Inače, Kreljevi slobode učestvuju u svim akcijama opštine Svilajnac, ovo je bila idealna prilika da pokažemo na delu lokal patriotizam”, rekla je Maja Marković, volonterka ispred moto kluba „Kraljevi slobode”.

Svilajnčani svih generacija bili su vredni i izuzetno ponosni na sebe i svoj grad. Jedna od mlađe generacije volontera je i Teodora Milosavljević.

„Svi smo se udružili iz srednje škole Svilajnac, vrlo smo brzo, efikasno i dinamično obavili čišćenje grada. Takođe, smo okrečili i sredili bedem pokraj Resave. Srećni smo kada smo ovako složni, jer možemo na leto da dočekamo našu dijasporu u našem čistom Svilajncu. Moji prijatelji iz dijaspore naš grad zbog čistoće zovu „Mala Švajcarska”, rekla je Teidora MIlosavljević.

Značajnu logističku podršku ovoj akciji pružilo je i KJP „Morava” iz Svilajnca.

„Bilo je zahtevno, ali nije bilo teško okupiti ljude, jer posebno kada znate da imate dobar cilj. Kompletnu logističku podršku za ovu akciju pružilo je KJP „Morava” što znači da kompletan vozni park, naše preduzeće učestvuje u ovoj akciji i sve što je bilo potrebno od potrošnog materijala obezbedili smo, podelili učesnicima. Obezbedili smo džakove, rukavice, četke, metle, boje i ostalo”, pojasnila je Marina Milutinović KJP „Morava” Svilajnac.

Predsednik opštine Svilajnac istakao je važnost ovakve akcije, gde se čisti više od 50 lokacija na teritoriji te opštine.

„Praktično čistimo ceo grad, sva sela na teritoriji naše opštine svi su uključeni, sve mesne zajednice. Uradili smo veliku stvar za Svilajnac, a možda damo primer i motivaciju nekim drugim opštinama da rade sličnu stvar. Ova akcija traje dve nedelje, juče je bio glavni dan, ali mi smo već sedam prethodnih dana iznosili kabasti otpad. I naš vrtić je uzeo učešće, edukujemo decu i podižemo svest od malih nogu, kako u vrtiću, tako i u školama. Ovde nije samo radni deo, već imamo i edukativni, menjamo kontejnere, čistimo i sređujemo čitav grad, imamo i prelep Prirodnjački centar, tako da kad se dođe u Svilajnac, sve je čisto i sređeno, uređen grad, svako ko dođe ovde ima šta da vidi i kuda da šeta”, zaključio je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

VESTINET/GZS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *