Vestinet

Si Đinping: Naše prijateljstvo je čelično, iskreno, obostrano

FOTO SCREENSHOT RTS

Ispred Palate “Srbija” uz najviše državne počasti priređen je specijalni doček za kineskog predsednika Si Đinpinga. Uz počasni stroj garde intonirane su himne dve zemlje i ispaljeno je 10 počasnih plotuna. Nakon svečanog dočeka Si Đinping je pozdravio okupljene građane. Na početku sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kineski predsednik je zahvalio na srdačnom dočeku i rekao da je veoma dirnut, kao i da je prijateljstvo dve zemlje obostrano, čelično i iskreno. U specijalnoj emisiji “Na krilima zmaja” na RTS 1 možete pratite posetu kineskog predsednika.

Kineski predsednik je rekao da je veoma srećan što je opet u Srbiji i zahvalio je Vučiću na sinoćnjem dočeku na aerodromu, kao i danas ispred Palate “Srbija”.

“Bio sam počastvovan da vidim tako veličanstvenu ceremoniju (na aerodromu), bio sam zaista impresioniran i duboko dirnut. Kao što ste i sami rekli, mi smo iz prve ruke svedoci tome da srpski narod kineski narod posmatra kao čelične, najbolje prijatelje. Ovo je zaista obostrano i iskreno prijateljstvo, postoji snažan osećaj prijateljstva između naših zemalja, to zaista pozdravljam i zaista je na mene ostavilo izuzetno dubok utisak”, rekao je Si.

Istakao je da je, kao i njegova supruga bio duboko dirnut dočekom, kao i da je nastup kulturno-umetničkog društva bio impresivan.

Si je rekao i da mu je ostala u pamćenju prethodna poseta Srbiji i da je tada prilikom posete smederevskoj železari imao veoma srdačnu interakciju sa radnicima i da je iz prve ruke video koliko se raduju našoj saradnji.

Poručio je i da sa iskrenošću mogu velike stvari da postignu.

RTS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *