Vestinet

Predsednik Vučić za RTS: Verujem u uspeh Vlade Miloša Vučevića, pred nama je izazovno vreme

Očekujem od Vlade da se suoči sa brojnim problemima i političkim oblacima koji se nadvijaju nad Srbijom – da se zajedno izborimo za napredak, rekao je za RTS predsednik Aleksandar Vučić. Ističe da je Rezolucija o Srebrenici dobila nove kosponzore i da bi na dnevnom redu GS UN mogla da se nađe između 13. i 17. maja. Glasanje o Kosovu u Savetu Evrope biće 16. ili 17. maja, napominje Vučić. Kao važnu stvar za zemlju ističe “Ekspo” koji, kako kaže, nije samo ono što se događa u Beogradu, već obuhvata puteve i projekte širom zemlje. Uoči dolaska Si Đinpinga, Vučić kaže da će kineskog predsednika zamoliti dve ili tri velike stvari za Srbiju. Najavljuje nove avio-linije do Kine.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a čestitao je premijeru Milošu Vučeviću i članovima nove vlade i poželeo im uspeh i mnogo napornog rada i naglasio da veruje u novu Vladu Srbije

Vučić je rekao da, kao što ima sedam miliona građana, tako ima i “sedam miliona premijera i predsednika koji bi da sastavljaju vladu”.

“Za mene je najvažnije da ostvaruju ciljeve, a to su briga o ljudima, povećane plate, Ekpo. Očekujem od Vlade da se suoči sa brojnim problemima i političkim oblacima koji se nadvijaju nad Srbijom, da se zajedno izborimo za napredak Srbije”, rekao je Vučić.

Naglasio je da na kraju mandata ove vlade, krajem 2027. godine vidi Srbiju kao najuspešniju zemlju u regionu, da očekuje dobre rezultate ali i da će biti oblasti u kojima nećemo biti zadovoljni.

Istako je da su pred nama izazovna vremena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Dnevniku u 19.30 o novoj Vladi Srbije, važnim temama za našu zemlju, kao i o predstojećoj poseti kineskog predsednika Sija Đinpinga.

Među temama bili su najavljena rezolucija o Srebrenici, glasanje o prijemu Kosova u Savet Evrope…

Predsednik Vučić boravio je nedavno u Njujorku gde je govorio na sednici Saveta bezbednosti na kojoj se razmatrao izveštaj Unmika. On je tada ukazao da su na Kosovu i Metohiji namerno kreirani nepodnošljivi uslovi za život Srba.

RTS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *