Vestinet

Obradovići u Katićima: Reprezenti turizma na selu u Ivanjici

foto VestiNet

Ivanjica – U podnožje planine Mučanj, u selo Katiće ovog leta stižu gosti sa svih strana sveta. Željni svežeg planinskog vazduha, mira, tišine, domaće srpske kuhinje, beg od stresa pronalaze u seoskom turističkom domaćinstvu Obradović čija su vrata turistima otvorena više od tri decenije.

foto VestiNet


Komforan smeštaj I tradicionalno gostoprimstvo domaćina koji su prepoznali potrebe savremenog gosta učinili su da se upravo ovo domaćinstvo izdvoji I na jedinstven način postane primer kako se danas baviti turizmom na selu.

foto VestiNet
Milena I Boris Milenković sa sinom Djordjem iz Beograda ovog leta, umesto mora , odlučili su se da odmor provedu u Ivanjici, I to upravo u selu Katići, u seoskom turističkom domaćinstvu Obradović .

foto VestiNet


“ Bili smo ovde pre dve godine I oduševljeni smo gostoprimstvom domaćina. Njihova ljubaznost I tradicionalna hrana su na prvom mestu, a dvorište je poput parka I sve je prilagođeno porodicama sa decom, tako da je ovo idealan odmor za nas”, kažu Milenkovići.

foto VestiNet
“ Poslednjih desetak godina to nije samo seoski turizam, već turizam na selu, jer bogata turistička ponuda koja ga karakteriše u rangu je sa svetskim hotelima sa najvećim brojem zvezdica.

foto VestiNet

Sve je prilagođeno potrebama savremenog gosta, smeštaj prve kategorije , sobe sa kupatilom I tv, salom za ručavanje, centralnim grejanjem, otvorenim bazenom, saunom, teretanom.

foto VestiNet

Pre pet godina svoju ponudu obogatili smo sa vilama apartamnskog smeštaja koje su luksuzno opremljene , kaže Jelena Stojanović Obradović.

foto VestiNet
Selo Katići nalazi se na preko hiljadu metara nadmorske visine , u podnožju planine Mučanj na čijem je najvišem vrhu, Jerininog grada pre nešto više od tri godine podignut Vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na ceo ivanjički kraj.

foto VestiNet


“ Čini mi se da nam najviše dolaze ljubitelji aktivnog odmora. Okolina Katića je bogata stazama zdravlja koje su idealne za duge I kratke šetnje. Staza do Vidikovca je obeležena pa do vrha Mučnja većina se odluči da prošeta kako bi uživali u prelepom pogledu sa Jerininog grada, ali I izvoru Savine vode koji je u narodu poznat kao veoma lekovit.

U podnožju Mučnja, na izvorištima reke Grabovice nalazi se crkva Sv. Nikole, poznata kao Bela crkva, zadužbina despota Stefana Lazarevića.

foto VestiNet

Sve to gosti mogu obići kvadovima koji su im ovde na raspolaganju, a organizujemo izlete do Uvca , dodaje Jelena Stojanović Obradović čije je domaćinstvo 2005.godine dobitnik prestižne nagrade Turistički cvet Srbije za najbolje seosko domaćinstvo.

foto VestiNet


Turistički potencijali Ivanjice ogledaju su upravo u planinama koje je okružuju,Mučnja, Javora I Golije koji ovaj kraj čine vazdušnom banjom idealnom za aktivan odmor.


„ Turizam u Ivanjici, u domaćinstvima i hotelskim smeštajima uglavnom je rezervisan za letnje mesece.

foto VestiNet

Mišljenja sam da su , usled klimatskih promena upravo planine idelane za odmor tokom letnjih meseci, a to dokazuje i broj ostvarenih noćenja koji je premašio rekord iz 2019.godine, tako da imamo šta da ponudimo, zahvaljujući stanovnicima ovog kraja koji se odlučuju da se upuste u turizma na selu,ali i bogatom turističkom ponudom Ivanjice , kaže Miloje Ostojić iz Turističke organizacije opštine Ivanjica.

foto VestiNet

VestiNet

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *