Vestinet

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu; Vučić: Od Kurtija ne očekujem ništa, pažljivo ću saslušati Borelja i Lajčaka

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou, u kojem učestvovuju predsednik Aleksandar Vučić, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i evropski zvaničnici, održava se u Briselu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Srbiju dobra vest ako Ursula fon der Lajen dobije drugi mandat na čelu Evropske komisije. “Sa njom smo dobro radili, verujem da možemo još bolje i više”, rekao je Vučić novinarima u Briselu na pitanje šta očekuje od nove postave Evropske komisije o kojoj su dogovor postigli Evropska narodna partija (EPP), socijalisti i liberali.

O susretima sa evropskim zvaničnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je imao veoma dobre razgovore sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

Tema je na svim sastancima bila agenda rasta, neophodne reforme i jedinstveno tržište, rekao je Vučić.

Vučić: Od Kurtija ne očekujem ništa, pažljivo ću saslušati Borelja i Lajčaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Briselu da od razgovora sa Aljbinom Kurtijem ne očekuje ništa.

“Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa. Očekujem da će da drami i viče dok mu ne kažem da se zaustavi, kao i obično. On će ponvoo reći ‘mali Putin’ je ne znam šta govorio i radio”, rekao je Vučić.

Naveo je da će pažljivo saslušati Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka i napomenui da oni rade u teškim okolnostima.

“Imaju nekoga ko mnogo mrzi Srbe i živi da napakosti Srbima, borićemo se za interes našeg naroda na KiM i ukazati na tešku poziciju našeg naroda”, poručio je Vučić.

Vestinet/RTS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *