Vestinet

Nestabilno, sparno i kišovito: Temperature danas do 26 stepeni Celzijusa, a kakvo nas vreme očekuje za vikend

ntenzivni kišonosni oblaci, pljuskovi praćeni grmljavinom i olujni vetar u zoni padavina obeležiće i današnji dan. Na snazi će u većem delu zemlje biti narandžasti meteoalarm, kao upozorenje na moguće grmljavinske nepogode i lokalno veliku količinu padavina, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je objasnila, za kratko vreme ponegde će pasti i preko 20 litara kiše, a uzrok ovako nestabilnom vremenu nalazi se u položaju intenzivnog ciklona koji se postepeno premešta preko Balkanskog poluostrva.

“Kiša je već u prepodnevnim satima zabeležena u jugozapadnim predelima, dok će u narednim satima doći do proširivanja padavinske zone na celu zemlju. Osim obilnih padavina, oblaci nam donose i pojačan vetar, ali i grmljavinu, a u brdsko – planinskim predelima moguć je i grad”, rekla je Gojković.

Temperatura će se kretati oko 26. podeljka. Vetar ostaje južni i jugoistočni, ali će duvati nešto slabijim intenzitetom nego juče.

U petak dolazi do porasta vazdušnog pritiska, što nam donosi razvedravanje, a za vikend i otopljenje. 

“U petak će pljuskova biti još samo u južnim predelima, dok u Vojvodini dolazi do razvedravanja već sredinom dana. Temperatura će još u petak biti ispod 30 stepeni, međutim već u subotu dolazi do intenzivnijeg otopljenja”, rekla je Gojković.

Poslednje dane juna obeležiće suvo, sunčano i veoma toplo vreme, međutim već početkom naredne nedelje očekuje nas novo naoblačenje sa kišom i blaži pad temperature. 

Vestinet/Euronews

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *