Vestinet

Martinović na sastanku sa poljoprivrednicima: Nije moguće sve probleme odmah rešiti

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović poručio je na sastanku sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika, da država ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, više nego ikada ranije, ali da nije moguće sve probleme odmah rešiti.

Ministar Martinović je napomenuo da je ključno da se saslušaju svi predlozi, zahtevi i ideje poljoprivrednika i da se nastavi sa dijalogom, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

“Mi smo na veoma zahtevnom evropskom i svetskom tržištu, svaka država pomaže svojim poljoprivrednicima da se izbore sa problemima, to čini i Srbija. Ministarstvo kojim rukovodim ima nastojanje da, u skladu sa mogućnostima, odgovori na vaše zahteve, ali je samo uz međusobno poštovanje i razumevanje i u saradnji svih zainteresovanih strana moguće doneti sistemska rešenja koja će dati rezultate”, poručio je Martinović.

Dodao je da će u okviru ministarstva biti temeljno sagledana situacija, ali da je najvažnije da se prioriteti zajednički odrede i da se, u skladu sa tim, postupa. Ministarstvo poljoprivrede će, naglasio je Martinović, ostati pouzdan partner za razgovor i dogovoreno je da se sastanak u istom sastavu ubrzo ponovo održi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika Srbije, i to: “Stig“ Požarevac, “Naše Mleko“, “Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački ratari“, “Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“, “Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i udruženje “Severni Banat“ Kikinda.

Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u razgovoru je učestvovao i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović.

Vestinet/RTS

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *