Vestinet

Gradonačelnik obišao Dejana Pajovića u Mršincima

Čačak – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je sa saradnicima Dejana Pajovića iz Mršinica, koji je zahvaljujući angažovanju lokalne vlasti i naših sugrađana, dobio novu kuću za sebe i svoju majku. Sa nehumanim uslovima u kojima je živeo Pajović, gradonačelnika Čačka upoznao je odbornik Dragan Štavljanin, a Dejanu je pre nekoliko meseci u poseti bio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Nakon života u trošnoj kući od deset kvadrata, Dejan i njegova majka sada žive u montažnoj kući od 45 kvadrata.

„Nama se život promenio od kada nas je posetio gradonačelnik Čačka, gospodin Todorović. Majka i ja dobili smo vodu, a živeli smo bez nje. On nam je obećao pomoć i kuću, dobili smo kuću i sad živimo kao u apoteci. Obećano nam je da će nam obezbediti ogradu i trotoar. Presednik Republike Srbije bio nam je u poseti i obećao da će se uraditi asfalt ovde pored naše kuće. Čuo sam da će to početi nakon praznika, to je nekih 600 metara puta, koji će značiti svima onima koji ovde žive”, rekao je Pajović, zahvalivši na pomoći gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i svima onima koji su učestvovali u akciji, kako bi on dobio novu kuću.

Prema rečima Todorovića, zahvaljujući predsedniku RS, lokalnoj samoupravi, ali i humanim Čačanima, Dejan je dobio krov nad glavom.

„Dejan je veliki junak i hrabar čovek, koji je ostavio posao da bi se brinuo o svojoj majci. Grad Čačak će uvek biti uz svoje sugrađane, posebno tamo gde časni, odgovorni i pošteni ljudi teško žive. Uradićemo mnogo toga u mnogim selima, pa i Mršincima i Slatini. Odmah nakon praznika počinju infrastrukturni radovi, koji će trajati do kraja godine. Planiramo asfaltiranje, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, ulaganje u sportske klubove, kao i u klubove za penzionere. Dejan uredno i domaćinski održava svoj prostor i ponosan sam na njega i sve nas”, rekao je Todorović.

Dragan Štavljanin, odbornik u lokalnom Parlamentu, naglasio je da je za protekle četiri godine urađeno više od 40 kilometara novih puteva, od Trnave do Goričana, tamo gde nikada nije postojao asfalt. On je rekao da je lokalna samouprava uvek bila tu da pomogne ljudima iz ovog kraja, koji su se zatekli u lošoj materijalnoj situaciji i da Dejan Pajović nije jedini. Kako je rekao Štavljanin, nedavno su dve porodice dobile 500.000 i 300.000 dinara, iz gradskog budžeta, kako bi napravile nove krovove na kućama, nakon što su im stari stradali prilikom požara. Štavljanin je zahvalio lokalnoj vlasti i gradonačelniku Todoroviću na razumevanju i zalaganju za dobrobit stanovnika Mršinaca i Slatine, ali i mnogih okolnih sela.

VestiNet/Gzs

Slični članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *